استان تهران به مرکزیت شهر تهران، با وسعتی حدود ۱۲٬۹۸۱ کیلومتر مربّع، بین ۳۴ تا ۳۶٫۵ درجهٔ عرض شمالی و ۵۰ تا ۵۳ درجهٔ طول شرقی واقع شدهاست. این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از جنوبغربی به استان مرکزی، از غرب به استان البرز و از شرق به استان سمنان محدود است. جمعیت این استان در سال ۱۳۹۲، ۱۲٬۴۲۵٬۰۰۰ نفر بودهاست.مرکز این استان شهر تهران است. شهر تهران پایتخت کشور ایران نیز بهشمار میرود.
استان تهران با بیش از ۱۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۷/۵ درصد جمعیت کل کشور را در خود جای دادهاست. از این میزان، ۱۲، ۲۵۲ هزار نفر در مناطق شهری و ۱، ۱۶۱ هزار نفر در مناطق روستاییِ آن ساکن هستند. ۶۳/۶ درصد از جمعیت شهری استان تهران در شهر تهران و مابقی در ۴۴ شهر دیگر استان ساکن هستند. رشد جمعیت شهر تهران ۴/۱ درصد است که در مقایسه با دهه قبل اندکی افزایش یافتهاست. میان شهرهای استان تهران، شهریار با ۱۶/۸ درصد رشد سالیانه، در مقام اول رشد قرار دارد و کمالشهر با ۱۱/۴ درصد، ملارد با ۱۰ درصد و پاکدشت با ۹/۹ درصد و صفادشت با ۸/۸ درصد رشد سالانه در مقامهای بعدی قرار دارند. در طول دهه ۱۳۸۵–۱۳۷۵ ده شهر به شهرهای استان تهران اضافه شدهاند که بزرگترین آنها شهرهای اندیشه، صالحآباد و باغستان و نصیرآباد با ۷۵ هزار، ۵۴ هزار، ۵۲ هزار، ۲۳ هزار نفر و کوچکترین آنها شهر ارجمند با ۱۷۰۰ نفر بودهاست. استان تهران امروزه دارای ۱۶ شهرستان، ۴۵ شهر و ۷۸ دهستان است.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران در زمینه نگهداری ، توزیع وفروش فرآورده های نفتی فعالیت داشته ویکی از مراکز بسیار مهم درتامین سوخت از نظر سیاسی واجتماعی واقتصادی در کشورمی باشد که وظیفه سوخت رسانی به بزرگترین مراکز صنعتی ایران ( استان تهران ) را بامهمترین مراکز صنعتی - کشاورزی در شهرستانهای ری - شمیرانات - ورامین - پاکدشت - اسلامشهر - دماوند - فیروزکوه - کن - سولقان -شهریار- رباط کریم- را بعهده داشته است همچنین با عنایت به تامین به موقع سوخت فرودگاههای بین المللی مهر آباد وامام خمینی به عنوان یکی از مراکز مهم در تامین و وتوزیع فرآورده های نفتی در پهنه میهن اسلامی در عرضه بین المللی بوده که اهم اقدامات شامل :
الف ) نگهداشت و صیانت از تاسیسات نفتی شامل انبارهای نفت ، جایگاههای عرضه مواد نفتی ، جایگاههای CNG , LPG و همچنین نظارت در نگهداشت وتعمیرات سایر مجاری عرضه اختصاصی
ب) تامین سوخت انواع مایعات نفتی وگاز مایع در بخشهای کشاورزی ، صنعتی ، مسکونی ، خدماتی در بخشهای شهری وروستایی
ج ) نظارتهای لازم در عرضه مواد نفتی در زمینه کمی وکیفی
د) نظارت وکنترل مستمر جهت جلوگیریی از عرضه مواد نفتی خارج از شبکه توزیع
هـ) رسیدگی مستمر درخصوص برآورد نیازهای واقعی تمامی مصرف کنندگان عمده مواد نفتی با لحاظ نمودن بهینه مصرف تبدیل سوخت واستفاده از سوختهای جایگزین
و) توسعه مجاری عرضه سوخت با توجه به روند مصرف ونیاز واقعی
ی ) گسترش الزامات بهداشت ایمنی ومحیط زیستhse .
تاسیسات و مجاری عرضه :
انتقال و ذخیره سازی فرآورده های نفتی با استفاده از خط لوله متصل به انبارهای نفت سه گانه(ری،شمال شرق،شمال غرب)انجام و متعاقب آن با استفاده از ناوگان حمل و نقل جاده ای نیازمند یهای مجاری عرضه و مشتریان تحت پوشش تامین می گردد .